Õpitoas valmisid naadipesto ja nõgeserisotto

Tuulepesas toimus vahva õpituba, kus meie oma küla Angelica õpetas umbrohust maitsvaid roogasid valmistama.

Kevade edenemisest on tänavu olnud raske aru saada – kord on ja siis jälle pole. Mai keskel oli aga aeg küps, et värskeid võrseid noppida ning neist roogasid valmistada. Nii toimus Angelica Udekülli kodus koolitus „Umbrohi söögilaual“, kuhu tuli uusi põnevaid teadmisi saama kokku tosin inimest nii meie oma külast kui ka naaberküladest.

Nelja intensiivse tunni jooksul leiti ja korjati Angelica juhendamisel tema kodusest metsaaiast vajalikud lehed-õied-võrsed ning neist valmis üle kümne roa või joogi. Lisaks jagus igal sammul kasulikke näpunäiteid – näiteks kas või kuidas saada lahti mõrust maitsest salatilehtedes või kuidas hoida õrnu õisi värsketena.

Aitäh Angelicale ja tema vahvale perele mõnusa ja õpetliku päeva eest! Kes veel ei tea, kuidas naadipestot teha, siis uurige nende käest, kes kohal olid

Vaata pilte galeriis: Umbrohu õpituba 2015

Projekti rahastab siseministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

KYSK-Sisemin_logo_reg_toetuseks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga